15 dec 2022

Överkalix kommun i topp för tillväxt i Norrbotten!

Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har varit med och bidragit till Överkalix placering som näst bästa tillväxtkommun i Norrbotten.

Företagen trivs i Överkalix! Ortens företag placerar sig i topp när det gäller tillväxt bland företag i länet Med en andraplacering i länet för bäst tillväxt bland företag visar Överkalix att det går att driva framgångsrika företag även på en liten ort.

Några av de många företag som varit med och bidragit till placeringen genom sin egna tillväxt är Allan Nybergs Byggservice AB, Br. Bjälmsjö AB, Bröderna Olofssons Bageri AB , Granbergs Bärgning AB, Jockfall Turist & Konferensanläggning AB , Ljungbergs Last & Transport AB, Norrbottens maskin och anläggning AB , Reko Biluthyrning i Norrbotten AB , Svartbyns Skogstjänst AB, Svensk Logistik & Uthyrning AB och Överkalix Rör & VVS AB.

Ann Sofie Landin på Jockfall Turist & Konferens AB säger om utmärkelsen:

— Jag som drivit företag i många år märker en tydlig positiv förändring gällande möjligheterna för oss företagare. Det märks att det satsas från kommunens sida genom den hjälp och stöd man fått samt de många olika projekt som drivs. Vi har även haft träffar med bra information där vi företag har fått chansen att träffa varandra och utbyta ideér.

 

Överkalix kommun har det senaste året påbörjat ett omfattande arbete för att förbättra företagsklimatet på orten.

– Allt handlar om att vi vill förbättra vår service och samtidigt vara tydliga i vad vi från kommunens sida kan erbjuda, säger Niclas Hökfors, socialdemokratiskt kommunalråd.

Bland annat utvecklas fler e-tjänster för företag, för att höja servicenivån och öka tillgängligheten. Ett annat prioriterat område är att förbättra de kommunala upphandlingarna, bland annat genom dialogmöten med företag och med ett årshjul som ska presentera årets upphandlingar.

– Att vi bygger en näringslivsmiljö som främjar företagens utveckling och tillväxt är viktigt för hela kommunen, säger Bo Häggroth, Näringslivsstrateg Överkalix kommun.

 

Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Läs mer på Synas webbplats.

Publicerad 14 dec 2022 12:00
Senast uppdaterad 15 dec 2022 07:31