30 aug 2022

Kompetensutveckling för företagare och anställda i Överkalix

Till hösten-vintern kan Näringslivskontoret återigen söka medel till kompetensutveckling för företag, med eller utan anställda. Förutsättningen är att minst 10 företag deltar i projektet. EU står för utbildningskostnaden, Näringslivskontoret leder och redovisar projektet och företaget betalar endast lönen för den som går utbildning.

I tidigare utbildningsprojekt har företag i Överkalix som verkar inom bageri, friskola, damkonfektion, tandvård, djurfoder, industri, foto, turism och skog deltagit i skräddarsydda utbildningar. Exempel på utbildningar som företagen har fått: Truckkörkort, Livsmedelshygien, Ledarskap, Jämställdhet, Näthandel, Redovisning, Konditori, KBT för tandvårdsrädsla, Motorsågskurs, LEAN produktion, Foto, Butiksledarutbildning och Motiverande samtal MI.

Anmäl intresse för att delta via mail till bo.haggroth@overkalix.se senast fredag den 16 september -22.

Anmälan är inte bindande. De företag som anmäler intresse kommer vi sedan att träffa för att gå igenom vilka utbildningar företagaren och/eller anställda är i behov av. Därefter ansöks det om pengar som ska betala utbildningarna, med målet att de ska kunna starta efter årsskiftet 2022-2023.

Vid eventuella frågor, kontakta:

bo.haggroth@overkalix.se

Publicerad 30 aug 2022 02:31
Senast uppdaterad 30 aug 2022 02:37